Mezelf voorstellen

Ik ben Brigitte van den Berg, erkend kinesioloog. Ik ben getrouwd en samen hebben we 2 kinderen. Ik ben met veel plezier in de natuur en ga graag op pad met mijn gezin.

Mijn praktijknaam ‘My Butterfly Effect’ komt van het vlindereffect. Deze metafoor is bedacht door Edward Lorenz. Het vlindereffect geeft aan dat iets kleins in een gevoelig systeem, grote gevolgen kan hebben aan de andere kant van de wereld. Bijvoorbeeld een vleugelslag van een vlinder kan een orkaan aan de andere kant van de wereld veroorzaken.

Met ‘My Butterfly Effect’ wil ik ervoor zorgen dat er golf van positieve energie verspreid wordt. Door de onbalans te vinden en deze te corrigeren, breng ik jouw systeem weer in balans. Je voelt je weer stralend en je kan verder om mooie dingen te bereiken in dit leven.

Sinds 2002 sta ik voor de klas in het basisonderwijs. Tot nu toe heb ik aan de groepen 3 t/m 8 les mogen geven. Tevens ben ik ook een aantal jaar coördinator geweest van de bovenbouw en daarna van de middenbouw. Naast mijn praktijk ‘My Butterfly Effect’ sta ik nog een aantal dagen voor de klas.

In 2016 kwam Kinesiologie op mijn pad. Ik ging naar de cursus ‘BrainGym® en begrijpend lezen’. Dat was erg interessant en het bevatte zulke mooie technieken waardoor ik daarna de volledige cursus heb gevolgd. Ik kwam erachter dat ik mijn burn-out nog niet helemaal had verwerkt en dat mijn energieniveau heel laag was. Ik was me hier niet meer van bewust, omdat mijn energieniveau al tijden zo laag was. Mijn burn-out kwam door een nare samenloop van omstandigheden. Ik werd coördinator in de tijd dat er ook een nieuwe directeur kwam. Deze directeur vertrok weer binnen korte tijd waardoor er nieuwe (interim) directeuren kwamen. Dit leverde veel onrust op binnen de school en het team. De negativiteit en onrust die hierdoor ontstond kon ik moeilijk verwerken. Ik wist ook niet zo goed hoe en alleen uitrusten was niet voldoende.

Na de cursus ‘BrainGym®1.01’ en  een aantal behandelingen bij Kinesioloog Merel Slotboom voelde ik me zoveel beter. Dit heeft mijn leven zo’n enorme boost gegeven. Angsten, oude negatieve gedachten en ervaringen heb ik opgeruimd. Daardoor is er nu veel ruimte voor energie, geluk en liefde.

Dat gun ik iedereen, dus heb ik de HBO opleiding Kinesiologie gevolgd en ben ik afgestudeerd in juli 2022. Het mooie van de opleiding is dat je alles zelf mag ervaren. Ik weet wat voor fijn gevoel het geeft om weer in balans te zijn. Een leven in balans is zoveel mooier, prettiger, makkelijker, liefdevoller en vol energie. Onder het kopje voor wie lees je voor wie de balansen geschikt zijn en bij technieken kun je lezen welke cursussen ik heb gevolgd en wat het voor je doet.

Mijn missie is om weer een lach op je gezicht te toveren. Je zit lekker in je vel, het leren gaat makkelijk en je kunt weer genieten van het leven.