Kinderen

Al van kleins af aan kan er van alles op je pad komen. Dat kan al beginnen in de buik. Is de zwangerschap goed verlopen of waren er toch wat spannende momenten voor de ouders?

Wanneer de moeder stress ervaart, komen er stresshormonen vrij. Deze komen ook in jouw bloedbaan en jouw lichaampje ervaart stress.

De bevalling. Mocht je op je eigen tijd komen? Meldde je je te vroeg ? Was de uitgerekende datum verstreken en werd gehaald? Of moest je gehaald worden om andere redenen? De bevalling op zich is al een hele gebeurtenis. Van je vertrouwde warme plek naar de grote wereld.

Kon er goed voor je gezorgd worden? Kon jij duidelijk maken wat je nodig had? Werd je door je ouders goed begrepen? Omdat communiceren in het begin alleen gaat met geluidjes en lichaamstaal is het vaak lastig om duidelijk te maken wat je echt nodig hebt. Naar mate je ouder wordt, kun je steeds makkelijker aangeven wat er is en wat je nodig hebt. Dat is heel fijn.

Er wordt ook steeds meer van je verwacht. Kun je voldoen aan de verwachtingen of moet je op je tenen lopen? Ben je bang dat je niet aan de verwachtingen kunt voldoen? Voel je je blij en gelukkig of eerder boos of verdrietig? Soms starten gevoelens onbewust of weet je niet goed waar ze vandaan komen. Dan is het moeilijk uit te leggen. Je voelt ze in ieder geval wel. Dit kan leiden tot fysieke klachten , leerproblemen of problemen op sociaal-emotioneel gebied.

In de praktijk komen allerlei verschillende kinderen voorbij. Van baby tot pubers. Van drukte makers tot heel verlegen. Jouw lichaam wijst de weg om jouw doel te bereiken.

Twijfel je of kinesiologie wat voor jouw kind is? Neem dan contact met me op. Dan kunnen we overleggen of ik de juiste persoon ben voor jou en jouw kind.